AMASYA / MERKEZ - Bahçeleriçi Şehit Recep Gülen İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Bahçeleriçi İlkokulu  Amasya Merkez Bahçeleriçi mahallesinde Yeşilırmak nehrinin kenarında 1987 yılında hizmete açılmıştır. 4722 metrekare alana sahiptir. Binalar Özel İdarenindir.

Doğusunda Yeşilırmak, Batısında Vakıflar binası, (Erkek öğrenci Kur’ an kursu) kuzeyinde semt pazarı, güneyinde çocuk bahçesi ve park bulunmaktadır. Okul binası zemin kat üzerine bir kat inşa edilmiş; sonradan iş adamı Mustafa KOZLU tarafından bir kat daha ilave edilerek bugünkü haline getirilmiştir. Okulun çevresi yeni yerleşim alanı olduğundan öğrenci talebi fazla olmuş yeni bir okul binası inşa edilmiştir. Yeni bina 1998 yılında hizmete girmiştir.

Valilik  Makamının  17.03.2017 Tarih ve 105.05-E.3609896  sayılı  oluru ile  okulumuzun ismi  Bahçeleriçi  Şehit  Recep  Gülen  İlkokulu  olarak  değiştirilmiştir.

Okulumuzda 20 derslik, 4 Anasınıfı, 3 idare odası, 1 memur odası, 2 öğretmen odası, 1 labaratuvar, 1 kütüphane, 2 rehberlik odası, 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Yayın: 21.09.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 14:09 - Görüntülenme: 163